5 Tips när man hyr en snickare

Nedan följer 5 Tips när man hyr en snickare. Vet du vad som är rimliga priser eller om det går att dra av något av priset på skatten? Sluta fundera och läs följande snabbguide om bland annat vad som är rimlig timlön, hur man reklamerar ett arbete eller vilka skatteavdrag som gäller.

5 Tips när man hyr en snickare

Vad är ett rimligt pris?

Läs på internet och fråga dina nära och bekanta. Lättaste sättet att få ett bra pris och en pålitlig snickare är att söka i sin bekantskap. Även om du inte känner en snickare så kanske din kompis gör det.

Dra av på skatten

Läs på om ROT-avdrag. I många fall har du rätt att dra av på skatten när du anlitar en snickare till att fixa något i hemmet och det kan ibland röra sig om rätt stora summor.

Begär referenser innan du anlitar

Om du inte blivit rekommenderad en hantverkare av en vän eller bekant så kan och bör du fråga snickaren om referenser. Det är precis som när man söker vanliga jobb, du får ringa upp en tidigare arbetsgivare och kolla läget.

Kontrollera att snickaren har hantverksförsäkring

Innan du anlitar en snickare så bör du kolla upp att hen har försäkringar som täcker allrisk och ansvar. Du vill stå med som medförsäkrad så att om det händer något kan du vända dig själv till försäkringsbolaget.

Är du inte nöjd med jobbet?

Betala alltid i efterskott. Även om snickaren vill ha ett förskott eller helst allt innan hen sätter igång så stå på dig! Det finns fall då snickaren tagit pengarna och stuckit, eller påbörjat ett jobb men inte avslutat det.